ארדבג אוגדיל (סינגל מאלט, איילה, סקוטלנד, 54.2%)

מקור שמו של הוויסקי הוא אגם אוגדיל (Uigeadail) שמימיו הזכים משמשים להכנת הוויסקי. זהו וויסקי מיוחד ומעניין מבחינת ה”מפרט” שלו: אין עליו ציון שנים, והוא למעשה “Vatted Malt” – ערבוב של מספר מאלטים, בגילאים שונים, ששהו בחביות שונות (ברבן ושרי). אם זה לא מספיק, מדובר גם בחוזק חבית. הוכתר ע”י מבקר הוויסקי הנחשב ג’ים מארי בתור וויסקי השנה בשנת 2009. העירבוב המגוון של המאלטים יוצרים וויסקי מאוזן מאד, מעושן כמובן – אך מציג מורכבות מאד מעניינת, וסיומת ארוכה במיוחד.