אוכנטושן Three wood (סינגל מאלט, לואו-לנדס, סקוטלנד, 43%)

אוכנטושן הוא הוויסקי הסקוטי היחידי שעובר תהליך זיקוק משולש (בד”כ וויסקי סקוטי מזקקים פעמיים בלבד). הזיקוק השלישי מעלה את אחוז האלכוהול של הנוזל ומקנה לו טעם יותר נקי וחלק. הוויסקי שלפנינו מתיישן ב 3 סוגי חביות – חבית שהתיישן בה ברבן אמריקאי, חבית שבה התיישן יין שרי ספרדי (אולורוסו) ולבסוף חבית שבה התיישן שרי ספרדי (פדרו חימנס). התוצאה המתקבלת היא ויסקי כהה ועשיר בארומות וטעמי פירות מתקתקים, עם סיומת נהדרת של שרי וטופי.