ג’ים בים לבן (קנטקי סטרייט ברבן, ארה”ב, 40%)

משפחת בים היא מאצולות הברבן בקנטקי בפרט ובארה”ב בכלל. הברבן המיוצר במזקקה נמכר כבר מ-1795, ועד 1968 (אז נקנתה המזקקה ע”י תאגיד פורצ’ון ברנדס) עבר הייצור ממש מדור לדור במשפחת בים. החוק הפדרלי בארה”ב מגדיר ברבן כוויסקי שמכיל לפחות 51% תירס ומיושן לפחות שנתיים בחביות עץ אלון, וכיצרני ברבן גאים גם ג’ים בים לבן מזוקק מתערובת דגנים המכילה תירס, שיפון ומעט מעט לתת. הוא עובר זיקוק כפול, נמהל במי מעיין מקומי, ועובר ליישון של 4 שנים בחביות. זהו המותג הבסיסי של המזקקה, וניתן למצוא בו מתיקות אופיינית (באדיבות התירס), לצד גוף קל יחסית. ברבן נהדר ליומיום, גם מבחינת אופי, וגם מבחינת מחיר.