לפרויג Quarter cask (סינגל מאלט, איילה, סקוטלנד 48%)

בעבר היו מזקקות משתמשות בחביות קטנות יותר כדי להקל על הובלת הוויסקי שהייתה מורכבת ומסורבלת (על חמורים, סוסים וכו’). ברגע שהטכנולוגיה התפתחה החביות גדלו, אך מזקקת לפרויג עודנה מייצרת וויסקי מסוים אשר משמר את היתרונות של החביות הקטנות. ישנו קשר ישיר בין החבית לטעם הוויסקי: ככל שהחבית קטנה יותר כך תורגש יותר השפעת עץ האלון על טעמים, ארומות וצבע הוויסקי. בנוסף קיים יחס שטח פנים גדול בין הנוזל והחבית, מה שגורם לכך שהנוזל “נושם” יותר אוויר שמשפיע גם הוא על אופי הוויסקי. התוצאה היא וויסקי קטיפתי עם מתיקות עדינה וכבולית, מעודן ורך יחסית לגרסה הרגילה.